ШАФРАНКА - СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО (САФЛОРА) - 500 мл.

12.80лв.

Availability: 999 налични

Бърза поръчка​
Редица клинични изследвания доказват, че семената на Шафранката са много богати на супер полезните Омега 3 и 6 мастни киселини, на Витамини А и Е, и на изключително редкия Витамин F. Свързаната Линолова Киселина (CLA), която изобилства в Шафранката активира ензима Липаза, който гори натрупаните излишни мазнини, без да поврежда и намаля мускулната маса.
Маслото се отличава с високо съдържание на линолова киселина и с ниско съдържание на наситени мастни киселини, което е предпоставка за понижаване на холестерола в кръвта.
Маслото от шафранка е една от най-полезните съставки, използвани в съвременната козметика и е най-добрата растителна алтернатива на огромна част от наличните на пазара емолиенти (овлажнители на кожата).Сафлората е едногодишна билка и подправка, смята се, че лекува нервност, сърдечно-съдови заболявания, артрит, спондилоза и стерилитет и при двата пола.
Основните свойства на маслото от шафранка се дължат на съдържащата се в него линолеева киселина – полиненаситена омега-6 мастна киселина. Тя подсилва структурно кожните клетки и подобрява бариерната им функция.
*УТАЙКА: Моля да имате в предвид, че студено пресованите масла не се подлагат на никаква химична обработка, рафиниране или добавяне на химични елементи за консервиране, подобряване или избистряне.
Тегло 0.500 kg
Носители сме на

Десетки отличия

Гордеем се с редицата световни награди и отличия, които още веднъж удостоверяват успешните ни иновации.

Имаме редица световни награди за иновативни продукти и иновации в храните. През годините спечелихме редица медали, дипломи, грамоти и награди от изложения в Швейцария, Франция и България.

През 2022 г. спечелихме Грамота за дъвчащи бонбони с БИО магарешко мляко и шоколад от Международна изложба за храни и напитки ФУДТЕХ 2022 г. за най-добър продукт в конкурс “Изборът на потребителя”, както и Диплом-награда от Международен панаир Пловдив 2022 г. за “БИО лиофилизирано магарешко мляко, нов вид бонбони с магарешко мляко”.

Нашата мисия

Създадохме Vegenica следвани от желанието да предоставим уникални иновативни продукти, които проявяват доказан ефект при употребата си. 

 „Vegenica – Създадени с грижа за здравето на цялото семейство“