ШАФРАНКА - СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО (САФЛОРА) - 1л.

25.80лв.

Availability: 997 налични

Бърза поръчка​
Редица клинични изследвания доказват, че семената на Шафранката са много богати на супер полезните Омега 3 и 6 мастни киселини, на Витамини А и Е, и на изключително редкия Витамин F. Свързаната Линолова Киселина (CLA), която изобилства в Шафранката активира ензима Липаза, който гори натрупаните излишни мазнини, без да поврежда и намаля мускулната маса.
Маслото се отличава с високо съдържание на линолова киселина и с ниско съдържание на наситени мастни киселини, което е предпоставка за понижаване на холестерола в кръвта.
Маслото от шафранка е една от най-полезните съставки, използвани в съвременната козметика и е най-добрата растителна алтернатива на огромна част от наличните на пазара емолиенти (овлажнители на кожата).Сафлората е едногодишна билка и подправка, смята се, че лекува нервност, сърдечно-съдови заболявания, артрит, спондилоза и стерилитет и при двата пола.
Основните свойства на маслото от шафранка се дължат на съдържащата се в него линолеева киселина – полиненаситена омега-6 мастна киселина. Тя подсилва структурно кожните клетки и подобрява бариерната им функция.
*УТАЙКА: Моля да имате в предвид, че студено пресованите масла не се подлагат на никаква химична обработка, рафиниране или добавяне на химични елементи за консервиране, подобряване или избистряне.
Тегло 1 kg
Носители сме на

Десетки отличия

Гордеем се с редицата световни награди и отличия, които още веднъж удостоверяват успешните ни иновации.

Имаме редица световни награди за иновативни продукти и иновации в храните. През годините спечелихме редица медали, дипломи, грамоти и награди от изложения в Швейцария, Франция и България.

През 2022 г. спечелихме Грамота за дъвчащи бонбони с БИО магарешко мляко и шоколад от Международна изложба за храни и напитки ФУДТЕХ 2022 г. за най-добър продукт в конкурс “Изборът на потребителя”, както и Диплом-награда от Международен панаир Пловдив 2022 г. за “БИО лиофилизирано магарешко мляко, нов вид бонбони с магарешко мляко”.

Нашата мисия

Създадохме Vegenica следвани от желанието да предоставим уникални иновативни продукти, които проявяват доказан ефект при употребата си. 

 „Vegenica – Създадени с грижа за здравето на цялото семейство“