БЯЛ ТРЪН - СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО - 100 мл.

13.80лв.

Availability: 1000 налични

Бърза поръчка​

Студено пресовано масло от бял трън

Маслото от бял трън –богат природен източник на витамини (A, D , E, F), минерали и микроелементи (мед, цинк, селен, йод, бор). Продуктът е богат и на биологически активни вещества с благотворно, стимулиращо и стабилизиращо действие, както за имунната и нервната система, така и за поддържането и защитата на черния дроб от токсини, алкохол и медикаменти.

  • При проблеми с черния дроб и жлъчка;
  • Понижава нивата на “лошия” холестерол;
  • Диабет – доказано е, че нормализира нивата на кръвната захар. Нещо повече, билката намалява инсулиновата чувствителност. Това я прави добър помощник в контролирането и нормализирането на състоянието при диабет тип 2.
  • Подобрява функцията на бъбреците;
  • Облекчава болките при менструация;
  • Помага при заболявания като дерматит, екзема, псориазис;
  • Подсилва имунната система – белият трън се бори с намаляването на оксидативния стрес в тялото

Начин на употреба на маслото от бял трън

Според проучванията ефективните дневни дози са между 280-800мг силимарин, а средната концентрация на силимарин в екстракта от Бял трън е между 70-80%.

Маслото от бял трън се използва и за козметични цели като се прилага външно върху кожата. Маслото от бял трън е подходящо за директно нанасяне върху кожата или като добавка към базови и етерични масла.

Може да се прибавя и към салати и различни ястия.

*УТАЙКА: Моля да имате в предвид, че студено пресованите масла не се подлагат на никаква химична обработка, рафиниране или добавяне на химични елементи за консервиране, подобряване или избистряне.

Тегло 0.100 kg
Носители сме на

Десетки отличия

Гордеем се с редицата световни награди и отличия, които още веднъж удостоверяват успешните ни иновации.

Имаме редица световни награди за иновативни продукти и иновации в храните. През годините спечелихме редица медали, дипломи, грамоти и награди от изложения в Швейцария, Франция и България.

През 2022 г. спечелихме Грамота за дъвчащи бонбони с БИО магарешко мляко и шоколад от Международна изложба за храни и напитки ФУДТЕХ 2022 г. за най-добър продукт в конкурс “Изборът на потребителя”, както и Диплом-награда от Международен панаир Пловдив 2022 г. за “БИО лиофилизирано магарешко мляко, нов вид бонбони с магарешко мляко”.

Нашата мисия

Създадохме Vegenica следвани от желанието да предоставим уникални иновативни продукти, които проявяват доказан ефект при употребата си. 

 „Vegenica – Създадени с грижа за здравето на цялото семейство“